Ловците излязоха за пернат дивеч

10/08/2024 15:19 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Откриха официално ловния сезон за пернат дивеч - пъдпъдъци, гургулици, гривят, горски бекас.

Ловуването се извършва само през деня – един час преди изгрева и един час след залеза на слънцето, уточняват от Изпълнителната агенция по горите. Задължително е издаването на писмено разрешение с датата, имената на ловците и на ръководителя на лова, номерата на ловните билети и членските карти, начина и мястото на ловуване, вида и броя на разрешения за отстрел дивеч.

Забранено е използване на електрически звуковъзпроизвеждащи устройства, живи птици за примамка, ловни соколи и други грабливи птици, на ловни хрътки, както и на други средства и методи, нормативно недопустими при ловуване.

За недопускане на инциденти и успешно провеждане на ловните излети, от ИАГ призоваваха българските ловци стриктно да спазват разпоредбите на Закона за лова и опазване на дивеча, правилата за безопасност по време на лов, противопожарните мерки за опазване и защита на горските територии. Припомняме, че правителството промени в началото на седмицита правила за лова. Може да се отстрелват по три гургулици от ловец, вместо осем, както беше миналата година.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook