Ловят с 20 000 полицаи и денонощна линия дилъри на гласове

07/03/2021 12:11 0 Коментирай
Снимка МВР, архив Снимка: МВР, архив

От 8 март функционира денонощна телефонна линия и имейл за подаване на сигнали за купуване на гласове.

Те ще се публикуват на страницата на МВР. Сигналите ще бъдат обработвани в пряка координация с прокуратурата и под пряк надзор. 

Над 20 000 полицаи са ангажирани с охраната на изборите на 4 април. МВР ще има ангажимент освен за хартиените бюлетини и за машините за гласуване. Основното предизвикателство отново ще е борбата срещу контролирания вот.

Щабът на прокуратурата, полицията и ДАНС ще следи за търговия с гласове. Полицаите следят още за нарушаване на изборните права на гражданите, за струпване на много хора пред урните и за безопасност на ангажираните с провеждане на вота.

Машините за гласуване се съхраняват в склад, охраняван от жандармерия и достъпът до помещението се контролира. Периодично се подават списъци с лица, които биха имали достъп до склада, те се проучват и едва след като бъде потвърдена тяхната надеждност, са допускани до помещението, съобщиха от Главна дирекция "Национална полиция".

Съобщението е заради изказвани от политици съмнения, че сред охранителите на складовото помещение с машините за гласуване на предстоящите избори има и такива с криминални досиета.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook