Магистратите в Петрич с нов шеф

27/12/2019 17:50 1 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Атанас Кобуров официално пое председателството на Районен съд-Петрич.

Щафетата му беше предадена от съдия Мая Банчева, която управлява съда през последните 10 години.

"Искам от сърце да му пожелая в следващите 5 години да има много кураж, много мъдрост и много смелост при вземането на своите решения. Вярвам, че той има потенциала да се справи. Вярвам, че ще работи неуморно, със всички сили за развитието на Районен съд - Петрич, за запазването на всички добри показатели на съда и за надграждането им", пожела съдия Банчева.

Церемонията по встъпване в длъжност уважи и председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов, който поздрави новия административен ръководител.

"Млад председател, който се представи блестящо на изслушването във ВСС. Той показа, че има характер, има визия за развитието на съда, показа, че може да бъде достоен ръководител", заяви Панов.

От своя страна съдия Атанас Кобуров обеща да работи неуморно в името на Районен съд – Петрич и да продължи добрите практики, наследени от предишния председател съдия Мая Банчева.

Припомняме, че съдия Атанас Кобуров беше избран единодушно за председател на РС - Петрич на 17 декември тази година от съдийската колегия на Висшия съдебен съвет. Той беше и единственият кандидат за поста.

Атанас Кобуров е съдия в РС Петрич от 2003 година. Преди това, в продължение на 3 години, е бил младши съдия в Окръжен съд – Благоевград.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. защо -
    Дабе Прие щафетата от леглото на жена си Мая Банчева- нема такъв съд...

Социално

новини благоевград facebook