Магистратите в Пиринско разрешили подслушване по 148 дела

11/03/2021 17:30 0 Коментирай

Въпреки пандемията, Окръжен съд-Благоевград се нарежда сред трите най-натоварени в страната. 

В свой отчет магистратите изтъкнаха, че е запазено високото равнище на достъп до правосъдие, въпреки условията на извънредната обстановка. Създадена е добра организация на работа чрез използването на видеоконферентни връзки, дистанционно подаване и приемане на съдебни книжа, гъвкави графици за дежурства на съдиите и съдебните служители.

От миналата пролет достъпът в Съдебната пaлата се извършва при спазване на строги санитарни и противоепидемични мерки. Всички въведени ограничения дадоха на Съда възможност да проведе текущите производства, да постанови съдебните актове в срокове, еквивалентни на сроковете в обичайни условия, и да осигури публикуването и разпространението им.

Благоевградският окръжен съд се подрежда на трето място по натовареност по щат на съдиите, след Специализиран наказателен съд и Софийски градски съд. Броят на постъпилите дела за отчетната 2020 година се е увеличил с 324 производства, като постъпилите дела са общо 2944.

Има ръст в образуваните граждански дела – 1889. Наказателните дела са намалели със 101. Те са общо 1054. Постъпилите фирмени дела, също са по-малко-.

Разгледани са общо 3604 производства. Гражданските дела са повече от предходния период. ече от предходната. Приключилите в срок са 2619.

В Окръжен съд – Благоевград са постъпили 148 искания за СРС, като от тях са дадени 148 броя разрешения. По 4 от исканията са разрешени частични подслушванияь.

Окръжните съдии са произнесли 34 присъди, като всичките са осъдителни.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook