Махнаха червен кмет, върнаха управник от ГЕРБ

06/12/2019 15:39 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Жителите в благоевградското село Хърсово са в неведение кой ги управлява.

Оказва се, че без да се обяви официално, е сменен назначеният от градонаначалника Румен Томов кметски наместник Иван Николов.

Обявеният на 20 ноември за селски управник от БСП Николов е отстранен. Изненадващо на поста е върнат управлявалият през предишнишния мандат Христо Ганев от ГЕРБ. Рокадата става ясна единствено от сайта на Община-Благоевград, където фигурира Христо Ганев, както и негов телефон за контакт.

Първият селски кмет, който странно бе пометен от Томов е Валери Байрактарски, назначен да управлява близкото до благоевград село Селище.

Видният бизнесмен даже почерпил приятели, но после научил, че подписаната заповед за назначението му е анулирана, а кметски наместник остава Благой Панайотов, избран от екскмета Атанас Камбитов.

Тази странна рокада не бе коментирана официално. Говори се, че активисти от БСП са осуетили кметуването на Байрактарски. Червените били недоволни, че Байрактарски е работил за листата на АБВ в Благоевград, въпреки, че по време на предизборната кампания той направи изявление в медиите, че се дистанцира от лидера в града Владимир Елезов.

Случаят с подменения наместник Иван Николов също не се коментира. Каква е причината за връщането на управника от ГЕРБ е мистерия и за двете партийни централи в Благоевград.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook