Махнаха от СИК майка на кандидат за депутат

14/11/2021 19:14 0 Коментирай

Майка на кандидат-депутат от водеща партия е председателствала една от секционните комисии в Благоевград. След сигнал тя веднага била отстранена и на нейно място поставили нов шеф, казаха от РИК-Благоевград. От комисията признаха и за друг гаф. Масово в СИК-овете карали избирателите да поставят разписките от машините в две кутии, въпреки изричната забрана на ЦИК.

Такива случаи са констатирани във всички секции на 11 ОУ в Благоевград и в Пето СОУ. От РИК обявиха, че ще се отварят и преброяват квитанциите и в двете кутии. По разпореждане едната трябвало да е резервна.

20 са подадените жалби от партийни централи в Пиринско до този момент.

Те са свързани с купуване на гласове в ромските махали на Благоевград и в Петрич. Две от тях са пратени в прокуратурата. Както подробно съобщихме, от ГЕРБ сигнализираха, че петрички бизнесмен и съдружникът му предлагали пари за гласуване в полза на съпругата на единия, която е кандидат-депутат и лидер на партия в южния град. От ИТН пък се оплакаха, че гласове са купували и от жалбоподателя, даже намесиха името на кмет и общински съветник.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook