Македонисти в Пиринско напъват за официална регистрация

06/06/2024 08:47 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Македонисти в Пиринско атакуват в САС отказ да бъдат официално регистрирани. Жалбата е от "Дружество на репресираните македонци в България , жертви на комунистически терор". Първонаначално организацията не бе зачетена от Агенция по вписванията в Благоевград. Последва решение на Окръжен съд, с което решението бе потвърдено.

Причината според магистратите е неизрядни документи, а именно - не не посочено при прекратяване на членството в сдружението, в случай на непогасени задължения, кой ще ги заплаща. "Тази разпоредба е неясна и противоречи на Закона за юридическите лица с нестопанска цел, които не разпределят печалба", се посочва в отказа за вписване. Според Окръжен съд дейността на сдружението е насочена срещу единството на нацията.

От сдружението твърдят, че основната цел е опазване и популяризиране на македонското културно и историческо наследство и предаване на поколенията историческата истина за македонския въпрос и работата за неговото решаване. 

Както е известно, през месец май благоевградските магистрати отказаха регистрация на друго сдружение - "Обединена македонска организация – Илинден", познато през годините като ОМО "Илинден-Пирин"

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook