Манолова и Нинова решиха за кабинета на ИТН

09/08/2021 17:01 0 Коментирай
Снимка бгнес Снимка: бгнес

Председателят на "Изправи се БГ! Ние идваме" Мая Манолова обяви решението на формацията за предстоящия кабинет на Слави Трифонов.

По-рано днес парламентарната група на партията се събра, за да реши дали да подкрепи, или не проектокабинета на Слави Трифонов.

Ще гласуваме против предложения от ИТН кабинет. Решението ни е единодушно, отсече Манолова. 

“Поели сме ясен ангажимент към българските граждани, към хората на площадите, да подкрепим правителство на промяната. Такова, което да демонтира едноличния модел, което да се справи с корупцията, което да извърши смели реформи”, обясни Манолова.

"Ако ИТН не оттегли номинацията на Петър Илиев, БСП няма да подкрепи проектокабинета", заяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

„Ние министри не предлагаме, не се пазарим за места и за постове. Изявлението на Петър Илиев е смущаващо за нас. Ще направим предложение до Националния съвет, който трябва да реши окончателно въпроса. Продължаваме да стоим зад мерките, които са 57", подчерта Нинова.

Тя е категорична, че ИТН трябва да преосмисли решението си за кандидата за министър на МВР и вицепремиер. “Петър Илиев е консултирал БСП по писането на 2 или 3 конституционни жалби като юрист. Като юрист той има добрио качества. Има разлика обаче между това да си добър юрист – и това да си кандидат за вицепремиер”.

Последва веднага отговор от страна на Тошко Йорданов.

"Ние няма да изтеглим Петър Илиев. “Хайде всеки да си гледа неговата партия”, призова Йорданов след искането на БСП да оттегли кандидатурата на ИТН за Петър Илиев. "До колото знам Петър Илиев няма никакви взаимоотношения с Барбадос", каза той пред 24 часа.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook