Маратонът за нов кабинет продължава

23/11/2021 17:51 0 Коментирай

Дадоха старт на преговорите за съставяне на правителство. От ПП предлагат кабинет с 18 министри и премиер. Днес на разговорите Кирил Петков и Асен Василев поканиха лидерите на ИТН, БСП и „Демократична България”.

Първите две дискусии на експертните групи в ресорите „Енергетика“ и „Икономика“ бяха предавани онлайн на странита на ПП.

„Мултипартиен“ управленски екип иска да създаде Кирил Петков, обяви той в началото на стартиралите днес преговори за съставяне на правителство.

Кирил Петков посочи, че този екип ще е надпартиен и ще е с общите цели да се направи правителство, което не прави компромис с нищо, слага България над всичко, в което няма наши и ваши хора.

„Всички заедно сме един екип, който трябва да направи България просперираща“, допълни той. От “Продължаваме промяната” обаче подчертават, че бъдещото им правителство няма да стъпи на квотно разпределение на ресорите и запазена територия за никоя партия няма да има.

За коалицията на Петков и Василев са запазени 8 министерски кресла плюс поста на министър-председателят.

От партията на Слави Трифонов искат 4 министерски поста, за да бъде оситурена подкрепата на сценаристите в парламента. Социалистите и дясното обединение вероятно ще са с общо 6 министри. Маратонът е до 27 ноември.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook