Машини пускат храна за бездомни кучета и котки

02/08/2023 16:41 1 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Вединг машини пускат храна за бездомни кучета и котки. Срещу поставена пластмасова бутилка може да се получи порция храна за животните.

Така наречените кучемати са монтирани на две места в Перник, информираха от Общината. Едната машина е в квартал "Изток", а втората е при градския стадион. Устройствата са автономни и не е необходимо включване към електрозахранване, тъй като са снабдени със соларни панели и работят изцяло със слънчева енергия. Събраните разделно отпадъци от бункера ще бъдат предавани на организация за разделно събиране на отпадъци за по-нататъшното им оползотворяване. На лицевия панел на кучемата е разположен отворът за поставяне на празна бутилка. Има и отвор за изливане на вода, която постъпва направо в разположения най-долу съд за пиене на вода от животното.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. ДПС -
    ДПС издига Лютви Хаджиалиш за кмет на Якоруда. Новият кмет обеща да се раздели със старите кметове, съветници, секретари и счетоводителката Сабиха Пиронкьова. Те закопаха Якоруда и общината. Нов екип от кадърни, неопетнени и честни лица ще изведат Якоруда от блатото в което старите управници я вкараха.

Социално

новини благоевград facebook