Масово отказват да положат клетва в ОбС- Благоевград

01/06/2022 09:18 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Общинската избирателна комисия в Благоевград, провела вота за местна власт през 2019 година, се видя в чудо. Никой от листата на тогавашната коалиция на Зелените и Воля не желаят да заемат мястото на напусналия ОбС зъболекар Цетозар Балабанов.

Днес е насрочено поредно извънредно заседание на ОИК за разглеждане на заявленията, подадени от кандидатите за съветници преди повече от три години.

Първото заявление е от Виолина Венциславова Китанова. Тя настоява да не се счита за избрана в ОбС-Благоевград, като следваща в листата след д-р Балабанов. Членовете на ОИК са уважили решението й.

Веднага след това заявление е подала Райна Владимирова Бешева. Кандидатката за местна власт упоменава пред Избирателната комисия същите мтиви. Не желае да положи клетва като съветник.

Съпартийката й Росица Николова Грънчарова настоява пред ОИК да не се счита за избрана в ОбС от коалицията Зелените и Воля. Желанието й също е уважено.

Постъпило е заявление и от Йордан Валентинов Кормев. Той отказва категорично да влезе на мястото на Балабанов, съобщиха от ОИК-Благоевград.

Тази вечер членовете ще гласуват кой да заеме празния стой в ОбС. Той трябва да положи клетва на извънреднотозаседание на 3 юни, свикано от парламентарния председател Радослав Тасков.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook