Мая Манолова предизборно в Благоевград

11/01/2021 14:20 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

"Изправи се.БГ и Партия на зелените ще работят заедно на предстоящите избори за парламент. Не е изключенода играят и за кмет, ако ВАС детронира Румен Томов на 18 януари. Днес председателката Мая Манолова проведе среща с парламентарния шеф в Благоевград Андон Тодоров, който е и лидер на Зелените.

Обсъдени са проблеми с опазването на природата и превръщането на Благоевград в „зелен град“, обяви Манолова лаконично след разговора си с Тодоров. Не обяви обаче дали ще издигат свой кандидат-градоначалник при евентуални извънредни избори в града.

Манолова обяви, че до нея са изпратени сигнали за застрояване на парковете "Бачиново" и "Ловен дом". 

"Ние проверихме, че става дума за частни терени, но все пак в ръцете на Общината е да запази зеления облик на този знаков за Благоевград", смята Манолова.

Манолова напоително коментира за срутения и затоверн път към Рилския манастир, който погълна 6 500 000 лева за подпорни стени, мрежи и други съоръжения.

"Това е фрапантен случай за източване на публични пари. Ние искаме и ревизия на „Автомагистрали“ и „Монтажи“. Знаете, че в държавната форма „Монтажи“ бяха налети 500 000 000 лева за ремонт на язовири, които така и не се случиха. В „Автомагистрали“ са налети над 450 000 000 лева за свлачища и срутища", подчерта Мая Манолова.

От Благоевград Манолова призова членовете на ЦИК да върнат получените бонуси - 450 000 лева.

"Днес изпратихме отворено писмо до ЦИК, с което настояваме членовете на ЦИК незабавно да върнат бонусите, които си разпределиха миналата година. Става дума за над 450 000 лева, от които 30 000, за да си купят телефони, 120 000 за наемите им в София. Всичко това се прави без да имат законово основание. Настояваме всичко това да се случи, защото от обясненията от ЦИК пред президента разбрахме, че те нямат желание да изпълнят ангажиментите си, свързани с предстоящите избори – тоест да приемат правила, с които да стане възможно видеонаблюдението при броенето на бюлетините или пък да въведат процедура, при която да гласуват карантинираните лица. Тоест се формализират за липса на точни текстове за прозрачен вот. От друга страна нямат притеснение да си разпределят бонуси. Настояваме партиите, които са ги излъчили, да настояват за същото – ЦИК да си свърши работата", заяви Манолова на брифинг пред Община-Благоевград.

„От изявленията на членовете на ЦИК по време на консултациите при президента разбрахме, че те категорично отказват с правилата по чл. 57, ал. 1, т. 48 от Изборния кодекс да регламентират гласуването на карантинираните лица и видеоизлъчването на преброяването на гласовете.“, пише Манолова и напомня, че ЦИК имаше три години и половина да приеме тези правила. „И до днес не са направили това, давайки си ясно сметка, че по този начин саботират умишлено провеждането на честни избори“, посочи Манолова.

Тя подчертава, че ЦИК „подвежда в заблуждение гражданите, че за да е възможно видеонаблюдение на преброяването на гласовете и гласуването на карантинираните граждани, били необходими промени в Изборния кодекс. Това е категорична лъжа, която ЦИК целенасочено не опровергава в изпълнение на указанията на властта.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook