МЕЧ и "Левицата" се регистрираха в РИК - Благоевград

02/05/2024 18:07 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

ПП МЕЧ, оглавявана от бившия спортен министър, напуснал ИТН на Слави Трифонов - Радостин Василев, се регистрира за парламентарния вот на 9 юни. Водач на листата в Пиринско, която 7-членна, е Кирил Веселински. Той други участници подадоха документите в РИК-Благоевград. Веселински, който е бивш телевизионер, разчита на морала и честността, които са заложени в абревиатурата на новата партийна формация. Кандидат-депутатите, които ще се състезават за гласовете на хората в Югозапада са Страхил Стефанов Дончев, Десислава Светославова Стоянова, Мирела  Христова Темелкова, Илиян Георгиев Атанасов, Николай Димитров Янчев и Радослав Милчев Илиев.

Дни преди нареждането на листата Радостин Василев и близките до него съпартийци, направиха срещи с електората в Гоце Делчев, Петрич и Сандански. Тази вечер РИК-Благоевград ще заседава за обявяване на регистрацията за валидна.

Документи днес подадоха и активистите на "Левицата". Листата се състои от десетима кандидати за 50 Народно събрание. Водач за Благоевградски избирателен район е столичанинът Христо Колев. Атрактивният ромски музикант Ивайло Романов-Пелето е сред кандидатите за депутат. На челна позиция е Георги шавулев, който е син на благоевградския отец Дончо.

До момента с регистрации в Пиринско са листите на БНО, водена от редовния кандидат Владимир Живков, а също и тези на "Народна партия Истината и само истината" и на "Възраждане".

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook