Мечки, старци, младоженци и страховити кукери гонят злите сили

03/01/2020 14:42 0 Коментирай

Стотици чанове и сурвакарски групи гонят злите сили в Благоевград.

Страховити маски, мечки и участници в автентични носии дефилират на поредния фестивал на 5 януари. Празникът започва в 11.00 часа, участниците са разпределени в 13 групи.

Шествието тръгва от паркинга на ж.п.гарата в Благоевград по посока кръговото кръстовище срещу Трето ОУ. Всички групи ще преминат по булевард "Св. Св. Кирил и Методий“ и ще се представят пред компетентно жури.

Ще бъдат връчени награди за "Придържане към традициите", "Масовост", "Иновации", за "Най-добра маска и костюм", "Артистичност", "Най-добра композиция", "Мечкарска група", "Старци".

Групите ще бъдат оценявани за "Най-добра колоритна младоженска двойка“, ,,Най-добра танцова група“, ,,Най-добра маска пародия“, ,,Най-атрактивен образ на дявола‘‘ и ,,Хореография“.

Предвидени са грамоти, купи и медали за най-малките участници в шествието.

Първи са кукерите от село Изгрев, следват участниците от квартал Грамада, село Зелен дол, квартал "Струмско", село Логодаж, Предел махала, Първи квартал в Благоевград, село Покровник. Една от най-атрактивните групи, тази от Плажа, е десета. След тях се представят III- ти квартал, село Падеш и село Лешко.

Водещ е Станислав Кимчев.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook