Мерки срещу рискови шофьори в тунел "Железница"

27/02/2024 08:43 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Седмица след откриването на тунела при симитлийското село Железница, предприеха мерки за правилното преминаване през него. Инициативата е на областния управител в Благоевград Мария Димова. Това стана след разпространени в социалните мрежи клипове на каращи с над 100 километра в час, при ограничение от 60.

Тя свика среща с ръководителите на част от структурите, участващи е Областната комисия по безопасност на движение по пътищата и кметовете на Община Благоевград и Община Симитли. Създадена организация за координиране на действията на отговорните институции за осигуряване безопасността на движение в новооткрития тунел „Железница“ и прилежащата му инфраструктура от АМ „Струма“.Ръководителите на институциите увериха, че са предприети всички мерки за безопасност и превенция на пътнотранспортни произшествия.

Съоръжението е с всички системи за безопасност, енергоефективно осветление, вентилация, видеонаблюдение, пожароизвестяване, интелигентна система за управление на трафика, аварийни SOS кабини, електронна система за контрол на достъпа. За една седмица са установени множество нарушения, свързани с превишаване на скоростта и неправилно изпреварване през тунел „Железница“. Има и светлинна сигнализация и знаци, които, обаче, от отварянето на тунела водачите не спазват. Всяка ситуация се влияе от човешкия фактор и освен информираността, трябва да се провокира промяна в рисковото поведение на пътя, обобщиха отговорните институции на срещата.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook