Мерки за сигурност в Рилския манастир

14/08/2023 16:29 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Областен управител, полицейски директор и игумен предприеха засилени мерки за сигурност в Рилския манастир. Те са предприети от Светослав Григоров, Александър Пандурски и епископ Евлогий за големия християнски празник Успение Богородично.

Игуменът изтъкна, че през летния сезон интересът към Рилския манастир е засилен и твърде често се оказва проблемно паркирането в района, когато трафикът се засилва. Директорът на кюстендилската полиция увери дядо Евлогий, че в района на манастира ще бъдат командировани достатъчно сили и средства, за да се улеснят както миряните и гостите, така и домакините. По време на срещата гостите се запознаха на място и с възможностите за паркиране в районите на Бачкова чешма и Кирилова поляна.

Набелязани са конкретни задачи относно дейността на служителите от ОДМВР, Жандармерията и осъществяването на пътния контрол. Изпратено е и писмо до Община Рила за оказване на съдействие при почистването на района около манастира и местата, които ще посетят миряните и гостите. Областният управител акцентира върху рисковете от пожари, а игуменът напомни, че има заповед, която забранява паленето на огньове на територията на природен парк „Рилски манастир“. Ще бъде засилен контролът и по това направление, като абсолютно е забранено паленето на огнища, съобщиха още от полицията.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook