МЕУ набира хакери

31/08/2023 14:30 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Министерството на електронното управление обяви атрактивно предложение към компютърни специалисти. Набира доброволци за изпълнение на тестове за проникване в сигурността на държавната администрация. В pentests могат да се включат както физически, така и юридически лица.

Хакерите обаче трябва да имат достъп до класифицирана информация, най-малко до ниво "Поверително". Още по-странно е, че ако нямат такъв допуск, МЕУ ще съдейства служебно за неговото придобиване. Изисква се и капацитет за извършване на тестовете за проникване в комуникационните и информационните системи.

В зависимост от уменията и опита на всеки кандидат ще бъде възложено извършването на конкретен pentest (симулация на проникване). Осигуряването на ефективното и ефикасно извършване на тестовете ще се гарантира чрез сключването на тристранен договор между МЕУ, тестваната организация и експерта, извършващ pentest. Целта на кампанията е да подобри киберсигурността в държавната администрация, като участието в нея е доброволно и не се обвързва с възнаграждение, сочат от министерството.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook