Митничар номер едно подал оставка

11/01/2020 16:05 0 Коментирай
Снимка бгнес Снимка: бгнес

Директорът на Агенция "Митници" и бивш шеф на благоевградската полиция - Георги Костов, е депозирал оставка.

Като мотив били посочени лични причини. По процедура тя трябва да бъде приета от финансовия министър Владислав Горанов, който обаче ще съгласува решението си с премиера Бойко Борисов. "24 часа" потърси за коментар Георги Костов, но мобилният му телефон е изключен. От пресцентъра на митниците твърдят, че официално няма депозирана оставка.

Заради ситуацията около задържането на екоминистъра Нено Димов и последвалата му оставка, се търсел вариант Костов да си отиде от Митниците като бъде преместен на друга работа. Неофициално са твърди, че като подходящ поста се мястото за шеф на дирекция „Наказания“ към затворите.

Източници от финансовите среди казват, че през март се очаква доклад от ЕК, в който България ще бъде спомената като едно от слабите звена при обмитяването на ниски цени на китайското карго. Притиснения в Митниците имало и около проверката на прокуратурата за вноса на отпадъци от Италия и издадените разрешителни.

Финансовият министър Владислав Горанов отрича да има оставка.

Припомняме, на 9 ноември миналата година, изгоряха две коли на Георги Костов.

Случят бе прикрит умишлено от вътрешното министерство. Колите били паркирани пред вилата му в село Опицвет. Костов и семейството му отишли на вилата си след края на работния ден в петък. Шефът на митниците бил със служебното си "БМВ". Двете му дъщери Радина и Лилия също били там. Около 5,35 часа семейството се събудило от силната светлина и мощен гърмеж. Оказало се, че две от колите горели, а силният шум бил от спуканата гума на автомобила на дъщерята на бившия главен секретар на МВР. Костов излязъл да види какво се случва. Сайтове написаха, че е видял подпалвачи и е стрелял по тях, но тази версия бе категорично отречена както от полицията, така и от близки до Георги Костов.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook