Митничари на Кулата пропуснали камион с нелегални цигари

22/09/2022 12:05 1 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Камион, натоварен с голямо количество цигари без бандерол, е преминал безпрепятствено на ГКПП-Кулата.

Товарният автомобил е влязъл от Гърция с документи за доставка на детски играчки за голяма търговска врига в румъния. Аферата разкрили митническите власти на ГКПП Видин-Калафат. Участвали и румънските им колеги.

Стоката била укрита в български камион. Поведението на водача – също български гражданин, събудило подозрението на граничните полицаи, които след съвместен анализ на риска взели решение да извършат физическа проверка на превозното средство, съобщиха от МВР.

При отварянето на товарното помещение е установено, че вместо декларирания товар се превозват 36 палета с общо 1077 кашона, при проверката на които е констатирано, че всички са пълни с недекларирани цигари без бандерол. Общото количество възлиза на 10 770 000 къса, което представлява случай на контрабанда в особено големи размери.

Съгласно протокола за функциониране на съвместния граничен пункт, стоката и товарният автомобил са задържани от служителите на Гранично полицейско управление – Видин. Образувано е досъдебно производство за престъпление по смисъла на чл. 242 от НК. Съдействие при провеждане на процесуално-следствените действия е оказано от митнически служители.

Водачът е задържан за денонощие. Продължават действията за установяване на произхода на акцизните стоки и съпричастност и на други лица към констатираната престъпна дейност.

Напиши коментар

Коментари

  1. ПЕТРИЧАНКА -
    КОГА ЩЕ ИМА НАКАЗАНИ МИТНИЧАРИ КОГА КРАЙНО ВРЕМЕ Е НЯКОЙ ДА ПОЕМЕ ОТГОВОРНОСТ ИЛИ ТРЯБВА ДА СЕ ВЪВЕДАТ ЗАКОНИКАТО ПРИ АРАБИТЕ КРАДЕШ И ТИ РЕЖАТ ПРЪСТИТЕ

Социално

новини благоевград facebook