Млад алпинист покори 30 върха за 10 часа

12/04/2024 15:36 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Един от най-добрите ни алпинисти покори 30 върха, високи над 2000 метра, за по-малко от 10 часа.

Никола Калистрин измина 42 километра с изкачване в зимни условия. Калистрин е на 27 години, живее и тренира в родния си град Банско. Изкачването му е било заснето от продуцентското студио "Камък филмс", а филмът ще бъде прожектиран през есента по време на фестивала „Банско Филм фест“, който представя продукции за планинарски и екстремни спортове. За постижението си съобщи във фейсбук младият банскалия и публикува атрактивни снимки.

"На 5 април успях да реализирам един личен проект "30 под 10" - скоростно преминаване на Северен Пирин стана реалност. Тук искам да благодаря на всички, които застанаха зад проекта и не казаха "НЕ СТАВА" , а напротив хората в този екип още повече ме мотивираха с думите " правим го, трябва да стане". Благодарности на Община Банско и всички банскалии, които съм накарал да се чувстват горди със своя град, Банско е Било , Банско Е и Банско ще Бъде", написа Никола Калистрин.

Той благодари и на спонсорите си, част от които са хотелски комплекси, спортни клубове, НП "Пирин" и ПСС-Банско.

"Последно, но не на последно място, а на първо - благодарности на екипа по трасето, които ме окуражаваха по време на преминаването и без които нямаше да се справя! На Красимир Стоянов - човекът, доайен в екстремните ски в България. Припомняме, че младият състезател стартира в 7.00 часа сутринта на 5 април от връх Пирин и финишира на Бойков връх точно 8 часа 19 минути и 30 секунди по-късно, преминавайки цялото централно било на Северен Пирин, включително седловина "Кончето".

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook