Млада майка от Благоевград е в тежко състояние

23/12/2020 16:17 0 Коментирай

32-годишна благоевградчанка се нуждае спешно от лечение на автоимунно заболяване. Тя е майка на дете на 1 година и 6 месеца.

 Галина Манчева-Таранчокова е с диагноза множествена склероза, поставена през 2015 година. Състоянието й се влошило след раждане на бебето.

"Преди пет години откриха заболяването. Множествената склероза е автоимунно заболяване, което засяга централната нервна система и неминуемо води до трайно обездвижване. В продължение на всички тези години съм опитвала различни методи на лечение, но състоянието ми първоначално постепенно, а след това ускорено, се влошаваше. Преди година и половина родих най-прекрасното дете на света, което е най-хубавото нещо, което се е случвало в живота ми. За съжаление, след раждането получих много сериозен пристъп и състоянието ми се влоши. Въпреки всички положени усилия от моя страна и от страна на различни специалисти , състоянието ми не се подобрява", заяви Галина Таранчокова.

"В неспирния процес на проучване за най-различни варианти за лечение на МС в страната и чужбина, открих клиника „Пирогов“ в Москва (Русия), където провеждат терапия посредством химиотерапия и присаждане на стволови клетки. Статистиката сочи, че при 90-95% от пациентите, подложили се на това лечение през последните 10 години, прогреса на болестта е спрян. За да бъде ефикасно то обаче, е жизнено важно да бъде проведено възможно най-скоро. Имам насрочена дата за март 2021 гододина и се надявам, че ще мога да се подложа на него", каза Галина Таранчокова и помоли за помощ съгражданите си в Благоевград.

"Сумата, необходима за провеждането на това лечение е на стойност 45 000 евро. Аз и моето семейство, имаме нужда от вашата помощ. Затова отправям апел към Вас и се надявам да ми помогнете да сбъдна мечтата си, а именно да мога да се движа свободно, да се разхождам и играя с детето си без да изпитвам затруднения", моли младата майка.

Дарителска сметка:

IBAN: BG44UNCR70001524242243
Титуляр: Галина Валентинова Манчева-Таранчокова
PayPal:
gallina.mancheva@gmail.com

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook