Младеж иска от уволнен полицай 10 000 лева

21/02/2023 16:03 1 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Младеж, бит от уволнен заради деянието си полицай, заведе наказателно дело. Настоява да му плати 10 000 лева.

Кирил Златарски от Дупница, който завърши миналата година в благоевградската Езикова гимназия, даде на съд Борис Шопов, когото върговните магистрати отказаха да върнат в системата на МВР заради извършеното посегателство над Кирил.

Първото заседание по частната жалба бе насрочено в Районен съд – Благоевград. До разглеждане обаче не се стигна, тъй като тъжителят поиска отвод на съдия Кристина Панкова заради съмнение в безпристрастност, тъй като съпругата на Борис Шопов работи в Окръжен съд като секретар. Съдия Панкова си даде отвод и сега случаят ще бъде разпределен за разглеждане на друг магистрат, заяви за struma.bg магистратът Калина Иванова. До делото от частен характер се стигна, след като досъдебното производство по случая, което бе водено от следовател от Окръжна следствена служба, бе спряно от Районна прокуратура. Причината е, че травмите са лека телесна повреда и се касае за дело от частен характер, поясни зам. шефката на Районна прокуратура - Благоевград Елица Калпачка. Така остана възможността Кирил Златарски сам да търси съдебна справедливост.

Припомняме, че Борис Шопов, преби Златарски през 2021 година. Видял го, че хвърля фас на улицата пред блок в квартал "Запад". Момчето извадило и нова цигара на път за гимназия, където учи. Кирил, който е от Дупница, бил заедно със сина на благоевградския кмет Илко Стоянов - Кристиан. Именно той снимал клип с боя и престъплението на Борис Шопов стана обществено достояние. Шопов бе уволнен. Последва дело за връщането му в системата на полицията, но загуби.

Преди време той осъди благоевградския певец Стоян Джельов, който го посочи като убиец на кучета в квартала.

.

 

.

Напиши коментар

Коментари

  1. ACAB -
    НЕ е попаднал на некой умрелото ченге да го пречукат и него и целото му умрело полицейско семейство са ке яде кура уволнен шушимигар

Социално

новини благоевград facebook