Млади певци с награди от "Пирин Фолк"

31/08/2024 14:37 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Наградиха деца, участвали в поредното издание на "Пирин Фолк" в Сандански. Те са от различни краища на България, а всички участници се представиха великолепно. На сцена в Конкурса за изпълнителско изкуство на песен от македонска фолклорна област за деца между 8 и 15 години се представиха 15 изпълнители.

Надпреварата бе истински оспорвана, а младите изпълнители впечатлиха с отлични вокални качества и въздействащо сценично присъствие. Невероятното представяне на децата затрудни Фестивалното жури при избора на отличниците.

От Община -Сандански посочиха призьорите:

Първа награда Валерия Георгиева – "Шекерджийче".

Втора награда  Анджелика-Гая Меркова – "Айде, дали знаеш, Милице".

Трета награда Денислав Низамски – "Кальо, Калино девойко".

Награда "Свети Врач“ от кмета Атанас Стоянов е за Никол Златкова и песента "Руси коси имамм"

Награда на зрителите: Стефани Милушева – "Пита ли, моме, вашите".

Награда на Фен Фолк ТВ: Лилия Колева – "Магде моме, Магде".

Ана-Мария се качи на сцената с кавалджията Злати Петров. Талантливата изпълнителка сподели огромното си вълнение, че се завръща на сцената на "Пирин Фолк“ след цели 16 години. Музикалният тандем представи специално подготвени китки от фолклорни песни с чисто нов аранжимент.

За радост на публиката Ана-Мария изпълни двете си емблематични песни "Майка щерка изпраща“ и "Сойка птица“, които са ѝ носили награди на престижния форум, а зрителите я дариха с бурни аплодисменти. Днес ще се проведе Конкурсът за Изпълнителско изкуство.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook