Млади планинари по стъпките на Ботев

01/06/2024 16:16 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Четвърти ден продължава патриотичният поход "По пътя на Ботевата чета". 

Сред участниците са деца, младежи и ръководителите им от петричкия клуб "Млад планинар". "От Баница, през Милин камък та до Речка. Крачим бодро към Балкана и не можем да се нарадваме на родината ни, на природата ни, на богатата ни история. Но няма по-голяма радост от това да ставаш свидетел как всяка година все повече и повече деца вървят рамо до рамо, при всякакви условия и не спират да говорят за Ботев, за делото му, за творбите му. България е жива", коментираха от клуба.

Както вече информирахме, над 1500 млади Ботеви поклонници поеха по славния път от Козлодуйския бряг през Матеев геран, Поповото ханче та чак до Софрониево. Разстоянието е 26 километра и хиляди, хиляди крачки. Инициативата е за поредна година.

“В продължение на 10 години видяхме всички наши герои и патриоти и виждам, че големи хора вършат малки работи, а големите работи се вършат от малки хора", заявиха за Еновина участници в най-масираната инициатива НТП “По пътя на Ботевата чета”. Момичетата и момчетата спят в новозакупени палатки. навсякъде местни хора ги посрещат радушно, извиват се хора на площадите.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook