Млади социалисти и перничани искат оставката на Нинова

25/07/2021 14:51 2 Коментирай
Снимка бтв Снимка: бтв

Протестиращи пред централата на БСП настояват за оставката на лидера на левицата Корнелия Нинова.

С плакати "Да спасим БСП" и "Нинова е ликвидатор на БСП", демонстрантите призовават Нинова да поеме отговорност за слабите резултатите на партията на парламентарните избори.

Сред участниците на протеста е и Кирил Добрев, който миналата година се изправи срещу Корнелия Нинова в битката за лидерското място, но загуби.

С него е и Весела Лечева, както и представители на структури от Перник и други райони.

Лечева поясни, че няма да оставят партията в заложник на това ръководство и искат политическа отговорност за резултатите от вота. Според Лечева, ако се прави едно и също нещо, няма как да БСП да получат различни резултати на нови предсрочни избори, заради което иска оставката на ръководството. „Всички носим отговорност за положението в БСП, най-вече тези, които подкрепихме модела „Нинова“, който се изчерпа. Той тръгна добре, постигна определени резултати, но вече не е ползотворен за БСП. Видяхте, че на два последователни избора ударихме дъното“, каза председателят на БСП – София Калоян Паргов.

Николай Бериевски от младежкото БСП обяви, че искат незабавно свикване на конгрес, на който цялото ръководство да обясни защо социалистите паднаха до трета политическа сила.

На днешния пленум се чуха гласове и в защита на Нинова.

Според депутата Филип Попов протестиращите днес саботират не просто БСП, а и развитието на държжавата. „Не може да се иска отговорност от лидера на БСП, без да си помагал за повишаване резултата на БСП и без да се поеме отговорност“, каза той пред бтв.

Стоян Мирчев посочи, че хората, които стоят зад протеста за искането на оставка на Корнелия Нинова като Сергей Станишев, Димитър Дъбов и Калоян Паргов първо трябвало да потърсят проблема в себе си, преди да търсят отговорност на някого друг.

Според него оставката не стои на дневен ред и най-важното решение пред партията е дали да бъде подкрепен кабинет на „Има такъв народ“. Румен Гечев също подкрепи Корнелия Нинова. Според него, по-голяма част от протестиращите не били гласувани в Изпълнителното бюро на партията, като било добре медиите да ги питат къде работят.

Напиши коментар

Коментари

  1. Атом -
    Да питат Станишев, а не Нинова ???? Да питат кмета на Перник, а не Нинова ???? Да питат свинаря от Пловдив, а не Нинова ???? Да питат Кирил Добрев, който беше Много години в управлението на партията ????
  2. Баце -
    Къде е Милев дето по цял град плюе по Нинова.Скрил се нещо ДМСто йаха

Социално

новини благоевград facebook