Младо "орле" от Благоевград подписа с професионалния отбор

04/08/2022 08:59 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

В отбора на "Пирин"-Благоевград се присъедини възпитаник на Детско-юношеската школа. Подписа договор с ръковоството на клуба. 

17-годишният централен защитник Илиян Костов впечатли треньорския екип и стана част от първия отбор на "орлетата". Костов проведе лятната подготовка с представителния тим.

„Много съм щастлив, че получавам този шанс. „Пирин“ е отбор, в който са играли много известни футболисти, така че за мен е чест да нося тази фланелка. Ще се постарая да бъда на ниво и да се развивам всеки ден. Чакам с нетърпение своя дебют. Благодаря на ръководството за доверието. Благодаря и на опитните футболисти, които ми помагат със съвети и напътствия“, заяви Илиян Костов пред клубния сайт.

„Мога само да пожелая успех на Илиян. С неговото привличане продължаваме линията да даваме шанс на млади играчи. Това е залегнало във философията на нашия клуб. Когато аз започнах в първия отбор на същата възраст като него, получих подкрепа и много съвети от по-опитните. Ние ще подкрепим този млад талант, за да му помогнем да разкрие своя потенциал. Пожелавам му да се труди упорито и да е здрав. Другото ще дойде с времето“, приветства го Светослав Дяков.

Управителят на ОФК „Пирин“ и член на борда на директорите на клуба Атанас Дафинов също присъства на парафирането на контракта. „Изключително съм щастлив, че този голям талант на „Пирин“ подписа професионален договор. Илиян е олицетворение на пътя, който искаме да следваме – наши кадри, на които да даваме шанс и да стават част от първия отбор. Доволен съм, че нашата съвместна работа дава резултат и всички упорито работим за каузата да върнем славата на школата на „Пирин“ и да произвеждаме все повече качествени футболисти. Вярвам във възможностите на Илиян и съм убеден, че с много работа и труд ще достигне високи футболни върхове“, коментира Ат. Дафинов.

Освен новото попълнение очаква се на линия за неделния сблъсък с „Левски“ в София да бъде и нападателят Станислав Костов. Таранът получи фрактура на китката преди 2 седмици, но вече се чувства по-добре и наставникът Красимир Петров може да разчита на реализаторските му умения за тежкия мач на „Герена“. Голмайсторът на Първа лига с екипа на сините за сезон 2018/2019 г. ще свали предпазната шина със специален протектор, ако се наложи да играе на ст. „Георги Аспарухов“.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook