Молят здравния министър да финансира Детски санаториум

05/05/2023 16:37 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Кмет настоява с пари от продажба на бивш санаториум да се подмогне изграждането на нов, останал недовършен от 1988 година. С писмо до служебния здравен министър Асен Меджидиев, градоначалникът на сандански Атанас Стоянов предлага да се инвестира в Дотски санаториум, изграден частично край манастира "Св. Св. Козма и Дамян“ в града.

Преди по-малко от година, темата за довършване строежа на детския санаториум и въвеждането му в експлоатация, бе обсъдена с министъра на здравеопазването – д-р Меджидиев при негово работно посещение в град #Сандански.

Тогава министър Меджидиев и кметът Стоянов посетиха пустеещата сграда и обсъдиха на място възможностите за нейното бъдещо функциониране като детски здравен център. На последното заседание на Министерски съвет, проведено на 3 май, е взето решение за продажба на сградата на бившия Детски санаториум в град Сандански. Сградата и имотът са държавна собственост с принципал Министерството на здравеопазването и се управлява от „Специализирани болници за рехабилитация – национален комплекс“ ЕАД – София.

Община Сандански многократно е апелирала към отговорните по казуса държавни институции да вземат адекватни решения и мерки, относно бъдещото развитие на здравеопазването и балнеолечението в града и региона.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook