МОН дава 12,8 милиона лева за тестове, спират ремонти в училища и детски градини

19/11/2021 15:04 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

МОН отпуска 12 800 000 лева от бюджета си за закупуване на тестове, информираха от пресцентъра на министерството. Парите се предоставят на МЗ за доставка на щадящи тестове за учениците.

Образователното министерство отлага за следващата година някои ремонтни и инвестиционни дейности в училищата, детските градини и центровете за специална образователна подкрепа и за подкрепа на личностното развитие, за да се гарантира изследването в училищата.

В края на октомври тази година кабинетът отпусна на МЗ 13 милиона лева, с които в момента се купуват тестове. Заедно с допълнителните 12,8 милиона, парите ще стигнат за изследване на учениците от I до XII клас тази година.

Целта е не само всички да учат присъствено, но и безопасната среда в училище да бъде гарантирана поне до коледната ваканция.

До момента МОН е получило от МЗ общо 851 000 теста за учениците от I до IV клас. От 10 ноември тази година досега се изразходени около 300 000 от тях. Остатъкът ще стигне за малките ученици до края на следващата седмица. Очакват се още доставки, които ще бъдат разпределени в училищата в страната в рамките на 24 часа.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook