МОН с нова заповед за учениците от 15 декември

09/12/2021 16:47 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Образователното министерство издаде нова заповед за провеждане на присъственото обучение на учениците. Тя влиза в сила от 15 декември. Дадена паралелка ще бъде в класните стая, ако 30 процента от възпитаниците имат зелен сертификат за ваксинация или родителите им са дали съгласие за тестване в училище.

До момента това важеше за 50 процента от учениците, останалите бяха пред компютрите в домовете си.

Чрез намаляването на изисквания процент готови да спазват изискванията на здравните власти в училище ще се върнат повече деца, които сега са вкъщи заради отказа на своите съученици или на техните родители за изследване за COVID-19 веднъж в седмицата, информираха от МОН.

Несъгласните с щадящите тестове ще продължат да се обучават от дистанция. Според насоките за обучение в условията на извънредна епидемична обстановка училищата ще осигуряват на тези деца и младежи синхронно или асинхронно обучение в зависимост от своите възможности.

МОН поставя акцент върху присъственото обучение. Декларации за съгласие се приемат непрекъснато. Към момента тестове има за всички ученици в общините със заболяемост над 250 на 100 000 души. Всички учат присъствено без тестване в общините с по-ниска заболяемост.

До Коледа няма да има други промени в режима за обучение в пандемични условия, обещаха от ресорното министерство.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook