МС отпусна над 321 милиона лева за вота и земеделците

30/08/2023 16:50 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Регистрирането на кандидатските листи в Общинските избирателни комисии е от 19 септември до 26 септември включително. За провеждането на изборите МС отпусна за първия и втория тур сума в размер на 151 100 000 лева.

Включени са избаротване на бюлетините ,избирателните списъци, консумативи и възнаграждения на членовете на общинските и секционните избирателни комисии. Заплащат се още охранителните мероприятия от Министерството на вътрешните работи с оглед опазване на обществения ред и сигурност, провеждане на разяснителна кампания за правата и задълженията на гражданите и начина на гласуване, обучение на членовете на секционните избирателни комисии, организиране на места за гласуване в държавните училища.

Правителството има готовност, при сключване от Централната избирателна комисия на договори за логистика и техническа поддръжка на специализирани устройства за електронно машинно гласуване, както и за други материали и съпътстващи дейности за обезпечаване на машинното гласуване, гласуването с хартиени бюлетини, компютърната обработка на данните от гласуването в изборите и издаването на бюлетин с резултатите от изборите, да осигури необходимите за целта средства по реда на чл. 109, ал. 3 от Закона за публичните финанси.

С друго решение днес, правителството отпусна 170 000 000 лева на Държавен фонд „Земеделие“ за 2023 г. за подпомагане на земеделски стопани. Средствата са за осигуряване на подкрепа на земеделските стопани по национални мерки и за компенсации на повишените цени на енергоносители, фуражи, препарати за растителна защита, горива и торове и по мерки за компенсиране на претърпени щети от неблагоприятни климатични събития, вкл. преди периода на застраховане.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook