МС разреши добив на злато в защитени и плодородни земи

31/03/2023 17:23 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Кмет и общински съветници сезират президента Румен Радев за планувано проучване за добив на злато. Решението е на Министерски съвет и бе обнародвано в Държавен вестник. Добивът ще се извърши на територията на Кюстендил и Трекляно.

Градоначалникът на Кюстендил Петър Паунов е разговарял вече със служебния премиер Гълъб Донев. "Изразих тревогите си. Очаквам неговите стъпки. Имам уверенията, че ще се направи детайлна проверка. Ако няма развитие на въпроса, ще се търси съдействие и от страна на президента", коментира на заседание в ОбС Петър Паунов.

Преди това съветниците в града посочиха в приета декларация, че сред основните предимства на община Кюстендил са нейната запазена и чиста природа, плодородна земя, благоприятни климатични условия и водни ресурси. В документа се казва още, че перспективите са за развитието на селското стопанство. Има много защитени зони, богато културно и историческо наследство, както и религиозни обекти. Десетки са защитените зони, територии, растителни и животински видове.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook