МВР и прокуратурата в сблъсък за купуването на гласове

05/07/2021 14:14 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

МВР разполага с информация, че прокуратурате в няколко района са получили указание да неглижират изборните престъпления.

"Прави се всичко възможно да се саботира дейността на нашите полицейски служители. Има помагачи и свидетели, които са направили пълни признания за това какво се е случило в Пловдив, включително за това, че са им обещани пари, за да гласуват за ГЕРБ. Този случай в Пловдив касае действия във връзка с изборите на 4 април. Питам се, когато един прокурор вместо да свърши своите служебни правомощия за разкриване на това престъпление и по най-бързия начин да влезе в съда, а противодейства, какво върши? Има ли Инспекторат на ВСС, който трябва да провери тези изказвания и упражявал ли е правомощията си този зам.-окръжен прокурор, за да стигне докрай това разследване, или се старае да направи невъзможно да бъдат наказани виновните, ако има такива, обяви вътрешния министър Бойко Рашков.

Веднага последва официален отговор от държавното обвинение.

"На територията на страната към 10 часа на 5 юли са образувани 171 преписки по постъпили сигнали от граждани, ДАНС и органите на МВР, съдържащи данни за нарушение на политическите права на гражданите. Образувани са общо 20 досъдебни производства – за предлагане на имотна облага с цел склоняване да се упражни избирателното право в полза на определен кандидат, политическа партия или коалиция", сочат от Главна грокуратура.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook