МЗ иска да строи Спешен център в Благоевград

26/04/2023 15:29 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Благоевград може да се сдобие с нов Център за спешна медицинска помощ, разкри председателят на ОбС Радослав Тасков. Общинските съветници трябва да допуснат учредяване на безвъзмездно право на строеж на Министерство на здравеопазването върху поземлен имот, върху който да се изгради нов Център за спешна медицинска помощ. Местните парламентаристи ще трябва да гласуват и по предложение предоставяне за безвъзмездно управление на общински нежилищни имоти за нуждите на ЦСМП този петък.

Заседанието в ОбС утре ще започне със създаването на временна комисия за подбор на кандидати за съдебни заседатели на Районен съд – Благоевград. След, което местните парламентаристи ще гласуват Наредбата за реда и условията за престой и паркиране на пътни превозни средства на територията на община Благоевград. „На предходната сесия, поради много предложения в зала, а и на комисии, бе взето решение точката да се върне. Направих среща, на която присъстваха председателите на всички комисии, заедно с ръководството на „Паркинги и гаражи“. Част от предложенията бяха приети, други отхвърлени. Утре предстои окончателно приемане на наредбата с направените промени“, отбеляза Тасков.

Ще се дискутира и казуса с "Мощанската къща", която в момента е отдадена под наем на Надежда Андонова. Богдана Костадинова, директор на Център за подкрепа и личностно развитие /ЦПЛР/ - Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, иска от общинските съветници въпросната къща да ѝ бъде предоставена за безвъзмездно управление на общински нежилищен имот. Във връзка с точката има и заявени изказвания от граждани, стана ясно от думите на председателя на Общински съвет Благоевград.

74 точки са включени в предварителния дневен ред на предстоящото заседание на Общински съвет Благоевград, което ще се проведе в петък от 09:30 часа в зала „22-ри Септември“. На редовната си пресконференция председателят на местния парламент Радослав Тасков съобщи, че до момента има входирана само една извънредна точка от кмета Илко Стоянов, която е свързана с актуализиране на списъка със спортните обекти на територията на Община Благоевград.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook