На добър час, малки и големи ученици - здрави, спокойни и успешни!

16/09/2024 07:47 0 Коментирай

Емоционални тържества се провеждат във всички училища в Югозапада. Първият звънец в Благоевград, Симитли, Сандански, Петрич, Гоце Делчев, Разлог, Банско и в останалите общини, е в 9.00 часа. На добър час, малки и големи ученици, да сте здрави, спокойни и успешни!

Около 3000 са първокласниците в Пиринско. най-много са в Благоевград. В някои от общините, като Петрич, учениците тази година са повече. Учебната година в благоевградстото Второ ОУ започва без тържество заради преместването им в други училищни сгради. Заради предстоящ ремонт учениците са разпръснати в целия град. В класните стаи днес там ще влязат само първолаците. На останалите възпитаници учебниците са раздадени предварително.

Над 58 000 първокласници в страната тръгват на училище на 15 септември. В учебните стаи ще влязат над 720 000 момичета и момчета у нас, обобщиха от МОН.

Почти всички училищни сгради са освежени за първия учебен ден. В няколко общини ремонтите продължават. За всички ученици и учители са осигурени условия за провеждане на нормален учебен процес. Кметовете на всички общини откриват церемониите по посрещане на първокласниците и останалите ученици в клас. Приготвени са подаръци-книжки, за най-малките. 

 

 
 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook