Национализират земи на стопани край Благоевград

14/09/2020 15:40 2 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Съветниците от ГЕРБ в Благоевград скочиха срещу отчуждаването на земи, собственост на стопани в селата Зелен дол, Българчево, Мащанец и покрай АМ "Струма". Връщаме се в комунизма, категорични са съветниците Красимир Роячки и Евгени Бибов.

Както вече информирахме, преди дне бе дадена "зелена светлина" за изграждането на Индустриална зона край Благоевград. Зоните реално са три, стана ясно по време на гласуването в ОбС.

Въпреки спорни дебати, решението на кметската администрация бе прието. Предстои промяна на Общия устройствен план. В зоните ще се строят административни сгради за развитие на безнес, производствени цехове, а също се допуска и жилищно строителство.

"През 1945 година бе направена национализацията. Това е престъпно. Хората си върнаха земите, сега отново им ги взимат", коментираха съветници от ГЕРБ в Благоевград.

От Общината твърдят, че частните терени ще се изплащат на цени за земеделска земя на отчуждените собственици.

Първото инвестиционно намерение за строителство на 10-етажна сграда точно под емблемата на Благоевгра - Коня, взриви недоволството на жителите в града. Хората са готови за протест и изразяват гневни коментари в социалната мрежа. Сградата ще се строи от бившия кабелен бос в Благоевград - виетнамецън Нгуен Ван Хоай.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. ??? -
    Що така бе Румба завби го тоя гуру от Старчево!
  2. ??? -
    Що така бе Румба завби го тоя гуру от Старчево!

Социално

новини благоевград facebook