Наддават за строителство на мост в Благоевград

31/05/2022 15:45 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

АПИ търси строител на нов мост в Благоевград, който ще се изгради на мястото на пропадналия през декември миналата година.

До 30 юни се подават оферти в търга за проектиране и изграждане на съоръжението на река Струма, свърсващ областния център с пет големи села и промишлената зона на града.

Областно пътно управление – Благоевград обяви обществена поръчка за избор на изпълнител за извършване на проучвателно-проектантски работи и строителство и инженеринг. Прогнозната стойност на поръчката е 7 257 600 лв. без ДДС. За финансиране на съоръжението АПИ кандидатства в началото на февруари т. г. пред Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.

Новият стоманобетонен мост ще бъде изграден на мястото на съществуващото аварирало съоръжение.

Срокът за изпълнение на поръчката е 390 календарни дни, от които 90 календарни дни са за изготвяне и предаване на технически проект и 300 календарни дни за разрушаване на съществуващото и изграждане на ново съоръжение.

Мостът над река Струма на третокласния път III-1006 Благоевград – Покровник е в аварийно състояние. Поради това е забранено движението по него. Трафикът преминава по обходен маршрут: по път III-106 Благоевград – Зелендол – път III-1061 Зелендол – Покровник – път III-1006 Благоевград – Покровник.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook