Наградиха ловци за отстреляни вълчици и глигани

14/06/2021 14:59 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Членуващите в 39-та дружинка на ЛРС в Симитли събраха близки и приятели на курбан за здраве и благополучие. овци и риболовци извиха хора край Тросково, на поляните при вековната църква на Света Петка. Празникът им уважи кметът Апостол Апостолов.

Грамоти на отличили се ловци през миналия сезон бяха раздадени по време на празника. Грамота за най-добър личен резултат при отстрел на дива свиня получи Христо Тупаров – 4 броя. Грамота за най-добър личен резултат – млад ловец, острелял вълчица и 2 диви прасета, получи Георги Ангелов. За най-добър и всеотдаен карач бе излъчен Георги Чапкънски.

За най-активно участие в подрахнването на дивеча и ловностопански мероприятия грамоти получиха Венцислав Каровски и Иван Величков. Грамота за отговорник с най-много отстреляни диви свине при ръководен от него лов – 11 броя, получи Бойко Айков. Най-престижтата грамота, отразяваща не само изминалия ловен сезон, а и цялостната дейност на един ловец в организационния живот на сдружината, получи Валентин Станков Димов.

Плакет за 80-годишен юбилей бе подарен от общинският кмет Апостолов на Бай Стоян Траянов.

1700 лева бяха дарени за храм Света Петка. Стоян Методиев Димов дари на църквата 1200 лева, лични средства, за подпомагане нейната дейност. 500 бяха дарени и от още един ловец, но той държи да остане анонимен.

С благодарност към ловно-рибарските дружини за организираната хайка за вълци, проведена в края на ловния сезон и успеха в отстрелването на вълчица, животновъдът от Сушица - Спас, дари едно теле за курбана.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook