Наградиха полицаи в Кюстендил и Благоевград

02/07/2021 16:27 0 Коментирай

Директорът на Областната полиция в Благоевград Георги Кандев призова подчинените си да служат неуморно срещу икономически и криминални престъпници.

В навечерието на празника на МВР - 5 юли, се състоя ритуал пред паметната плоча на загиналите при изпълнение служебен дълг, която е в двора на полицейската дирекция. Митрополит Серафим отслужи водосвет за здраве, последва тържествено събрание и коктейл.

Георги Кандев награди най-добрите полицаи в Благоевград и региона. 39 униформени получиха "писмена похвала". Има отличени и от служебния вътрешен министър Бойко Рашков.

В Кюстендил също се състоя церемония. Директорът Пламен Стоилов награди 153 служители от Кюстендилска област с „писмена похвала“ . Всички награди са мотивирани с конкретен професионален принос в изпълнението на задълженията им.

Стоилов поздрави служителите, успешно осъществили специализираните операции за противодействие на престъпленията, свързани с наркотици, акцизни стоки и културни ценности. Той подчерта, че ръстът на разкриваемост за регистрираните през периода престъпления е с 16.28 пункта увеличение в сравнение със същия период на миналата година.

От началото на тази година служителите са открили и иззели на територията на Кюстендилска област 29 920 къса цигари без български акцизен бандерол, над 13 килограма нарязан тютюн и 215 литра алкохол. Иззетите наркотични вещества надхвърлят 20 килограма.

Комисар Стоилов поздрави и стажанта, който пристигна в ОДМВР след завършен курс и награда „Писмена похвала“ от директора на Центъра за професионална подготовка при АМВР в Казанлък – за проявена инициативност и постигнати високи резултати в учебния процес по време на курса за първоначално професионално обучение, пожела му успехи.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook