Наказаха насилници в Кюстендил и Дупница

07/12/2021 11:22 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Млади мъже от Кюстендил и Дупница са обвинени за домашно насилие. Единият от тях е малтретирал жена си за пореден път. Оказал съпротива при задържането му и отправил заплахи към полицаите.

33-годишният Димитър К. от Дупница. не изпълнил разпореждане на съда да не доближава съпругата си. Тя подала сигнал на телефон 112. Пристигналите служители на реда били обиждани от арогантния насилник и дори заплашвани с физическо отмъщение.

Той е многократно осъждан за тежки умишлени престъпления, изтърпявал е ефективно наложените му наказания в затвора.

Предстои съдът да се произнесе по внесено от прокуратурата искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

В Районна прокуратура – Кюстендил е приключило разследване по делото срещу П. В., привлечен към наказателна отговорност за същото престъпно деяние – неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие.

С решение на Кюстендилския районен съд по гражданско дело срещу 46-годишния П. В. той бил задължен да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо жената, с която живеел на семейни начала. Била му наложена забрана за срок от 12 месеца да приближава на разстояние по-малко от 50 метра жилището й, както и всяко друго, на което се установи да живее, местоработата й и местата за социални контакти и отдих.

Въпреки това, след употреба на алкохол, кюстедилецът влизал в жилището на жената и малолетната им дъщеря. Отправял обидни думи и закани към тях. Изплашена от поведението му, пострадалата сигнализирала органите на реда. В един от случаите пристигналите на място полицейски служители го открили заспал в апартамента, а друг път той успял да избяга, но бил установен.

Делото срещу П. В., който има предходни осъждания, ще продължи в съда.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook