Наказаха служителка в Паспортна служба

23/03/2023 16:27 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Осъдиха 50-годишна за документна измама и незаконно превеждане през граница. Тя призна вина пред прокуратурата и подписа споразумение за по-леко наказание.

Съдът постанови лишаване от свобода за една година, но условно. Присъдата е на магистратите в Кюстендил. М. П. е лишена и от автомобила й, който се конфискува в полза на държавата.

Преди година и половина кюстендилката умишлено съдействала в сградата „Български документи за самоличност“, да бъдат внесени неверни обстоятелства в официален документ - паспорт. В резултат на действията й при издаване на задграничен паспорт, бил фотографиран гражданинът на Грузия П. О., а не частното лице, заявило административната услуга.

Няколко дни по-късно, на ГКПП Калотина превела през границата на страната с личния си автомобил, „Порше“, чуждестранния гражданин П. О. без разрешение на надлежните органи на властта. В хода на разследването е било установено, че мъжът е обявен за международно издирване от Казахстан за отвличане, като за него има издаден червен бюлетин с цел арест и екстрадиция.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook