Наказаха съучастник на Джоби в хероинов канал

23/12/2021 10:01 0 Коментирай
Снимка МВР, архив Снимка: МВР, архив

Съучастник на криминално проявения Антон Иванов, известен като Джоби, бе осъден за трафик на 1 килограм хероин. Магистратите постановиха 3 години лишаване от свобада и глоба в размер на 50 000 лева.

Той обаче няма да лежи в затвора, тъй като присъдата е условна. 57-годишният трафикант, който е гръцки гражданин, бе арестуван през лятото на ГКПП-Кулата. тогава намериха пакети с хероин, скрити в автомобила му. Имал намерение да ги изнесе в Гърция. Наркотикът е за над 50 000 лева.

Атанасиус Ц. Получил хероина в петричкото село Тополница от боса на наркодилърите в района Антон Иванов-Джоби. Делото срещу петричкия бос все още не е влязло в съда.

Джоби се свързва с основния разпределител на дрогата в Югозапада Огнян Атанасов, който също е от Тополница. Припомняме, 56-годишният Атанасов бе осъден в Гърция на 18 години затвор за трафик на 2, 5 килограма хероин през 1995 г. и му беше наредено да изтърпи присъдата си в затвора Касандра на полуостров Халкидики. Той обаче успява да избяга през 1998 година и се прибра в България.

Преди малко повече от година Атанасов бе арестуван при мега акция на криминалисти и жандармерия, действащи на територията на две полицейски дирекции в Благоевград и Хасково ,при която бе задържан хероин за 5 500 000 лева.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook