Наказаха телефонни измамници

09/11/2023 14:42 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Прокуратурата приключи разследване за измама срещу двама извършители. На съд отиват И. Илиев на 35 години и съучастникът му в схема за телефонни измами П. Панайотов на 32.

Двамата въвели в заблуждение жена от Сандански и взели от нея 14 000 лева. Те са от Ветово и имат по няколко присъди. През февруари наели на работа Т. Б. Жената била наета и й било възложено да посети адрес в Сандански, да вземе пари и документи и да ги придвижи до гр. Плевен.

Използвайки СИМ карта, издадена от мобилен оператор във Великобритания, се свързали с В. К. и й съобщили, че от „пощата с микробус“ ще й бъдат доставени важни документи, които тя на свой ред трябвало да предаде на друго лице. Впоследствие, представяйки се за служители на полицията, въвели жената в заблуждение, като й заявили, че следва да съдейства за залавяне на телефонните измамници. За целта тя следвало да събере всички налични пари в дома си, да ги постави в найлонова торба и да ги хвърли през терасата. Жената изпълнила указанията на „полицаите“.

Междувременно участниците в престъпната схема се обадили на Т. Б. и я инструктирали за адреса, на който трябвало да отиде за получаване на документи. Вече на място, ставайки свидетел как непозната жена хвърля от тераса торба с пари, тя се усъмнила, че участва в телефонна измама и се обадила в полицията. В резултат на проведената операция извършителите на престъплението били заловени, а впоследствие привлечени към наказателна отговорност. Понастоящем те са с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Размерът на причинената на пострадалата В. К. имотна вреда от 14 000 лева е възстановена. 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook