Наказаха тежко благоевградски съдия

22/04/2024 17:20 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Лишен завинаги от съдийски права е благоевградчанинът Павел Атанасов. Носителят на "бяла значка" е получил доживотно наказание от Международната агенция за тенис интегритет (ITIA) за множество нарушения на програмата за борба с корупцията.

Първоначално той е подал жалба срещу наложената санкция, но после я оттеглил. Атанасов трябва да плати и глоба от 10 000 долара. Обвиненията са за манипулиране на данни за точкуване на тенис мачове с цел залагания, улесняване на залаганията, както и участие в заговор за корупционни престъпления и липса на докладване за корупционни подходи. Благоевградчанинът вече не може да ръководи мачове и няма право да присъства на тенис състезания дори като зрител.

При оттеглянето на жалбата си Атанасов ефективно призна отговорността си за множество нарушения на TACP между 2019 и 2023 година. Включително манипулиране на данни за точкуване на мачове за целите на залаганията, улесняване на залаганията, заговор за извършване на корупционни престъпления, залагания на тенис мачове и липса на докладване за корупционни подходи", казаха от агенцията, цитирани от "Ройтерс".

На Атанасов е забранено да съдийства или да присъства на каквото и да е тенис събитие. Младият български съдия Павел Атанасов е носител на "бялата значка" за съдия на стол към ITF в Люксембург. Павел е завършил Американския университет в Благоевград със специалност математика и история. Голямата му страст е канадската борба, където е трикратен шампион на България, а хобито му е да играе шахмат. Той започва да съдийства през 2014 г., когато все още е състезател по тенис към ТК Мачпойнт.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook