Наказаха трафикант на хора и пласьор на дрога

29/03/2022 16:32 0 Коментирай
Снимка МВР, архив Снимка: МВР, архив

Задържаха под стража 21-годишен пласьор на наркотични вещества. В колата му и в обитавано от него жилище намерили марихуана и амфетамини. Магистратите оставиха в ареста В. К. заради съществуваща опасност да извърши ново престъпление или да се укрие от правосъдието в Дупница.

Дупничанинът е бил спипан с дрогата по време на акция на 18 март. Той може да атакува определението пред Окръжен съд-Кюстендил.

Трафикант на мигранти е осъден на първа инстанция на четири години затвор при първоначален строг режим и глоба от 10 000 лева. Наказанието е наложено от съда в Трън. През септември 2020 година подсъдимият заедно със свой съучастник се опитал да преведе през българо-сръбската граница 30 афганистанци. Извеждането им било осуетено след получена оперативна информация в Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Драгоман.

В района на трънското село Проданча граничните полицаи открили мигрантите, но водачите на автомобилите избягали. Те били обявени за общодържавно издирване и впоследствие задържани. Вторият обвиняем по делото е починал в хода на съдебното производство, уточниха от прокуратурата.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook