Наказателни акции на общинари в Благоевград

04/09/2021 14:03 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Служители в общинското звено "Инспекторат" са реагирали на сигнали от благоевградчани за събиране на пари в града. Представящи се за глухонеми мъже и жена обикалят в центъра и търсят пари за дарителска кампания. 

Днес е проведена и акция на общинарите в Благоевград за незаконни строителни дейности.

Осуетени са дейности за изграждане на площадка, прилежаща към временен търговски обект  в района на улица „Джеймс Баучер“.

Установено е, че на място се трасират около 30 квадрата площ, като същата се посипва с инертен материал. На ползвателя на ВТО е съставен констативен протокол с предписание.

В хода на проверките е констатирано и нарушение от страна на фирмата-изпълнител, ангажирана с подмяна на настилката на главната пешеходна зона в града. В момента по улица „Димитър Талев“ се извършва ремонт, като периметърът не е обозначен с необходимата сигнализация, а е ограден със строителен материал, което създава неудобство за жителите и гостите на града. В тази връзка Община Благоевград ще изпрати писмо до фирмата и ще потърси отговорност за действията, съобщиха от кабинета на кмета Илко Стоянов. 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook