Намалиха драстично присъда за убийство

23/01/2024 12:36 1 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Вместо поискан от прокуратурата доживотен затвор, върховните магистрати намалиха драстично присъдата за убийство на Алекс Анков Димитров.

Известният като Гучи, който отне живота на кюстендилеца Валери Дъбов, ще лежи ефективно само 6 години. ВКС се произнесе окончателно по делото за кървавото престъпление в Кюстендил, извършено през 2019 година.

Припомняме, че Валери Дъбов беше убит при сбиване между роми и българи пред заведение в Кюстендил. Освен за убийството на Дъбов, Димитров беше обвинен и за опит за убийство на още двама души. Окръжен съд-Кюстендил наказа Гучи с лишаване от свобода за 19 години. Последва прокурорски протест за умишленото убийство, но сега правораздавателите сочат, че е извършено в условията на неизбежност пред заведение в центъра на града.

От прокуратурата тогава коментираха, че тези обстоятелства очевидно не са били отчетени с нужната задълбоченост и прецизност от Окръжния съд в Кюстендил, който не е преценил, че в случая единствено възможният законосъобразен подход при определяне на наказанието на убиеца е поставянето му в изолация от обществото до края на живота му.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. 333 -
    Да бъдат убити така с нож децата на съдята и да дадат пак 6 години да ви е*а и циганската държава

Социално

новини благоевград facebook