Намалиха с 4 години присъдата срещу Марто Дебелия

28/11/2019 17:58 0 Коментирай

Намалиха присъдата на благоевградския сводник Мартин Филипов.

Вместо първоначалното наказание от 12 години затвор, известният като Марто Дебелия, ще лежи 8 години.

Това решиха днес магистратите в Окръжен съд-Благоевград по делото за сводничество и сексуална експлоатация на млади жени.

Драстично е намалена и финасовата част на предишната присъда. Новото обезщетение, което Филипов трябва да плати на секс робините е 60 000 лева, а не 375 0000 лева на седемте млади жени.

Замесеният в аферата с проститутките на Дебелия - антимафиотът Петър Кънев, бе оправдан. Падна постановената през май 2008-ма присъда една година условно лишаване от свобода. Другият полицай, Стефан Филипов, също е с намалена присъда - 1 година условно лишаване от свобода. 

Марто Дебелия и полицаите, работили за него, бяха арестувани показно през 2006 година в благоевградския хотел "Рио".

Мартин е криминално проявен, осъждан множество пъти за престъпления от общ характер. Той излежа преди години присъда в затвор във Франция за трафик на проститутки.

Сводникът експлоатирал пострадалите жени, поддържал и плащал обяви за предоставените от тях сексуални услуги, осигурявал им клиенти, изцяло ги контролирал. Той принуждавал жените да работят за него денонощно, като следвало да му дават половината от заработеното. Имало случаи на бягство на няколко момичета, но всеки път те били намирани и насилствено връщани да проституират.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook