Намериха долари, евро и български пари от банковия обир в Дупница

18/06/2021 13:38 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Ще се приложи цялата строгост на закона спрямо банкови обирджия Крум Йорданов от Дупница. Той може да бъде осъден до 15 години, коментира окръжният прокурор на Кюстендил Камелия Стефанова.

Пистолетът, с който 40-годишният е стрелял в ЦКБ вчера, не е намерен още. Самият Йорданов, който е бивш полицай, се е наранил от паднали стъкла на вратата на трезора, в който го заключила една от лужителките в банката.

Тази сутрин са открили парите - 12 550 щатски долари, 6510 евро, 1945 британски лири и 16 000 лева. Стойността е близо 54 000 лева, каза прокурорът Стефанова. Парите били в тениска постройка край дома му в квартал "Таушаница".

Официално обаче името на арестанта, направил пълни самопризнания, не се сочи. Дупничани коментират, че това е заради баща му, който е партиен лидер и общински съветник в Дупница.

Както подробно информирахме, обирът в ЦКБ стана към 14.10 часа вчера. Крум избяга с маска от вратата. Преследваха го граждани и полицаи. Преди това очевидци го заснеха и публикуваха снимки в социалната мрежа.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook