Нападнаха избирателка пред СИК, натопиха ветеран на "Пирин" и ексдепутат за агитация

29/10/2023 18:55 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Множество жалби за различни нарушения на изборното законодателство са постъпили в ОИК-Благоевград. Една от тях е препратена в прокуратурата. Кандидат за кмет на благоевградското село Габрово е бил нападнат пред секция. Борислав Ханджийски е посочил, че заместник-председателят в 125 секция в селото Ивайло Илиев Иванов от ПП е карал хората да кажат за кого ще гласуват, за да може той да задраска квадратчето за гласуване.

При направена забележка, че няма право да разкрива тайната на вота, той се държал арогантно. Стигнало се и до физическа саморазправа. Блъскал е с юмрук в гърдите избирателката Татяна Веселинова Ханджийска. Твърди се, че има свидетел на извършеното деяние и се моли да се предприемат мерки. На свое заседание ОИК- Благоевград се запозна със съдържанието на процесната жалба, като счита, че компетентни да установят соченото в същата са органите на МВР. Препраща по компетентност на ОД на МВР Благоевград и прокуратурата.

 

 

В сигнал от Ваня Кромбоа, упълномощен представител на ПП, е натопен за агитация футболната звезда на Благоевград Петър Михтарски, който е кандидат-съветник. Съдържат се твърдения в жалбата й, че в двора на Второ основно училище „Димитър Благоев“, Михтарски е прекарал значително дълго време в разговори с граждани пред секцията и е дочут да използва фразата „Внимавай да не объркаш гласуването“. Твърди се, че с действията си лицето е извършил  агитационна дейност в нарушение на разпоредбата на чл. 182, ал. 4 от Изборния кодекс. Сочи се, че на територията на цитираното училище се намират секции с номера 010300019, 010300020, 010300022, 010300023, 010300024, 010300025, 010300026 и 010300102. Приложен е и снимков материал. От ОИК реагирали веднага и установили, че Петър Михтарски наистина е там, но не е агитирал. Жалбата на партийната активистка е оставена без уважение. 

По същия сценарил за агитация във Второ ОУ в града, лидерът на ГЕРБ в Пиринско Андрей Новаков е замесил бившия депутат, партиен лидер и съветник през годините Йордан Андонов. Андонов също е прекарал дълго време в училището. Членове на ОИК са го установили там, но той стоял сам и не е агитирал в своя полза. Той е в една листа с Петър Михтарски. Жалбата на Новаков е анулирана, съобщиха за Еновина.

 

 

ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ Жалба от Андрей Новаков,

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook