Напуснал Украйна заради войната е наставник на "орлетата"

08/02/2024 15:03 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Ръководството на "Пирин"- Благоевград обяви новите треньори на отбора в Благоевград.

Както вече информирахме, наставник на "орлетата" от днес е украинецът Олександър Бабич. Той е съгражданин на украинския президент Володимир Зеленски.

44-годишният бе представен на стадион "Христо Ботев" от футболния директор Петър Занев. Пръв го приветства Петър Михтарски. Договорът на Бабич е за година и половина. В екипа му влиза и Мирослав Митев. Mомощник-треньори id Олександър Лавренцов и Артьом Филимонов. Терапевт е Андрей Полонский.

"За мен е чест да застана на треньорския пост в отбор с историята на Пирин. Разбрах, че сравнително скоро клубът е празнувал 100-годишнината си, което задължава и е огромно предизвикателство. Отборът има потенциал, вярвам, че ще успеем да предложим добра и резултатна игра, която да радва привържениците на футбола в Благоевград", заяви новият старши-треньор на благоевградския "Пирин".

От септември 2017 до юли 2020 година Бабич е бил начело на отбор от украинския елит – ФК Мариупол. Именно с Бабич на пейката, Мариупол се класира за участие в Лига Европа в два поредни сезона – през 2018-2019 и през 2019-2020. Също така с тима от морския град специалистът достига два пъти и до 1/2-финал в турнира за купата на Украйна – през 2018 и 2020 година.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook